Dünya Çay Raporu 2017 verilerine göre yılık kişi başı tüketimde 3.5 kilogramla birinci sırada yer alan Türkiye’de demleme çay evlerin ve iş hayatının vazgeçilmezi. Ancak demleme usulü yapılan çayda belli bir süre geçtikten sonra çayın acılaşması ve bayatlaması israfa neden oluyor. Demlendikten sonra bir saat süreyle içilebilen çayın kalan suyu ve demi çöpe dökülüyor. Günde 100 bardak çay içilen bir ofiste ortalama su ve çayın yüzde 40 kadarı israf ediliyor. Aynı ofiste SwarTea IoT kullanılması halinde ayda 675TL tasarruf etmek mümkün oluyor.

Çay israfını önlemek mümkün mü?

Özellikle çay tüketiminin yüksek olduğu ofis ve fabrikalarda klasik kazanlar yerine, akıllı cihaz çözümleriyle, hem girdiyi, hem de tüketimi anlık olarak kayıt altına almak ve israfın önüne geçmek mümkün. Tamamen Türk mühendisliği ve Ar-Ge’si ürünü olan akıllı çay demleme otomatı SwarTea IoT kurumlarda çayın maliyetini ve tüketimini hesaplayabilen özelliği ile çay sarfiyatını kontrol altına almayı sağlayabiliyor. Patentli asansör demlik teknolojisi sayesinde çayı bayatlatmayan ve 6 saat taze tutan SwarTea IoT, çayın yoğun olarak tüketildiği kurumsal firmalarda büyük tasarruf sağlıyor. Herhangi bir PC veya mobil telefon aracılığı ile uzaktan kontrol etmeyi sağlayan yönetim ekranı sayesinde, diğer tüm süreçler gibi çay demleme ve tüketim süreci ayrıntılı olarak izlenebiliyor.

Procist AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve SwarTea IoT’nin yaratıcısı Özcan Yıldız, ürün Ar-Ge’sinde oldukça önemli adımlar attıktan sonra yönlerini uzun süreli lezzet Ar-Ge’sine çevirdiklerini, hedeflerinde çayın lezzetini artırmak ve lezzetin de uzun süreli olmasını sağlamak olduğunu söyledi. Lezzeti artırırken sarfiyatın azaltılmasını ve kayıt altında tutulabilmesini sağladıklarını belirten Yıldız, “patentli asansör sistemi ile altı saat boyunca taze kalan çay keyfini sağladık” dedi. SwarTea IoT, Microsoft, Cisco ve Intel gibi teknoloji devleriyle yapılan iş birliğinden doğan güçlü bir altyapıya sahip. SwarTea IoT Akıllı Çay Demleme Otomatı; internete bağlanabiliyor, uzaktan yönetilebiliyor, şirketlerin bulut sistemlerine, finans, muhasebe ve ERP sistemlerine entegre edilebiliyor. Doğrudan makineden; kredi kartı, yemek kartları, personel kartları, bozuk para sistemi, QR Kod ve Sanal POS’la ödeme yapılabilen SwarTea IoT’den IP telefon ya da IOS ve Android tabanlı cep telefonları üzerinden çay siparişi vermek mümkün. Dokunmatik ekran üzerinden dem ayarı ve bardak seçiminin yapılabildiği sistemde çay demleme saati de önceden ayarlanabiliyor.

SwarTea IoT, Mart ayında Barcelona’da gerçekleştirilen Mobile World Congress 2018’de Vodafone ve Unilever işbirliği ile dünyayla buluşmuştu. Şu anda İTÜ Vodafone Future Lab’de sergilenen SwarTea IoT, Eylül ayında da Berlin IFA Fuarı’nda uluslararası ziyaretçilere sunuldu.